Zioła i kwiaty dla gastronomii

20160607_180525

Smacznie, zdrowo i pięknie podane – to dziś standard każdej szanującej się restauracji. Świeże zioła, sałaty i kwiaty do dekoracji to nieodłączny element wykwintnej kuchni.

Nasze Gospodarstwo proponuje, ekologiczne, świeże – prosto od producenta „na talerz”- zioła cięte, warzywa sałatowe, oraz kwiaty jadalne dla potrzeb gastronomii. Według opinii naszych odbiorców trwałość naszych ziół i warzyw jest kilkakrotnie dłuższa od tych, które są dostępne w marketach, pomimo, że nasze nie są pakowane próżniowo – tę jakość zawdzięczamy ekologicznej uprawie.

W tegorocznym sezonie proponujemy:

  • rukolę, rokietę i musztardowiec
  • kolorowe sałaty liściowe w pięciu odmianach
  • nowością jest rukiew wodna – bogate w witaminy zioło sałatowe
  • liście nasturcji, szałwię w sześciu odmianach, ogórecznika
  • kolendrę, bazylię, tymianek, cząber, majeranek, rozmaryn
  • miętę w 10 odmianach, melisę
  • mix kwiatów jadalnych (zmieniany w zależności od pory kwitnienia)

 

Świeże zioła dla gastronomii

Kwiaty jadalne dla gastronomii

Nasi klienci: