Zioła i kwiaty dla gastronomii
Smacznie, zdrowo i pięknie podane – to dziś standard każdej szanującej się restauracji. Świeże zioła, sałaty i kwiaty do dekoracji to nieodłączny element wykwintnej kuchni.
Nasze Gospodarstwo proponuje, ekologiczne, świeże – prosto od producenta „na talerz”- zioła cięte, warzywa sałatowe, oraz kwiaty jadalne dla potrzeb gastronomii. Według opinii naszych odbiorców trwałość naszych ziół i warzyw jest kilkakrotnie dłuższa od tych, które są dostępne w marketach, pomimo, że nasze nie są pakowane próżniowo – tę jakość zawdzięczamy ekologicznej uprawie.
W tegorocznym sezonie proponujemy:
- rukolę, rokietę i musztardowiec
- kolorowe sałaty liściowe w pięciu odmianach
- nowością jest rukiew wodna – bogate w witaminy zioło sałatowe
- liście nasturcji, szałwię w sześciu odmianach, ogórecznika
- kolendrę, bazylię, tymianek, cząber, majeranek, rozmaryn
- miętę w 10 odmianach, melisę
- mix kwiatów jadalnych (zmieniany w zależności od pory kwitnienia)