Uprawą ziół zajęliśmy się 15 lat temu – początkowo tylko na własne potrzeby. Mąż świetnie gotuje, więc chciał mieć świeże zioła pod ręką, a ja lubię komponować z nich nie tylko surówki, ale też kosmetyki i proste leki z domowej apteki. Własny ziołowy ogród dał nam mnóstwo satysfakcji, a ich dobroczynny wpływ na nasze życie trudno przecenić. Pomyśleliśmy, że skoro efekty są tak znakomite, to czemu to co stało się dobre dla nas, nie miałoby służyć również innym? Poszerzyliśmy więc ofertę gospodarstwa ogrodniczego o tę grupę roślin i szybko przekonaliśmy się, że był to doskonały pomysł!

Ziołowa oferta naszego gospodarstwa rosła z roku na rok. Pięć lat temu właściciele zaprzyjaźnionej restauracji zwrócili się do nas z zapytaniem o cięte zioła, warzywa sałatowe oraz kwiaty jadalne dla gastronomi. Od pierwszego niemal razu docenili jakość i walory smakowe naszych ziół. Ta jakość ziół wynika ze sposobu ich uprawy z uszanowaniem zdrowego ekosystemu. Przywracanie naturalnej równowagi w podłożu i atmosferze upraw ziołowych osiągane jest dzięki szczepieniu przez pożyteczne MIKROORGANIZMY zwane Pro Bio Emami. Mądrość i przyszłość ekologicznej uprawy ziół jest naszym sukcesem, pasją i wyzwaniem.

Renata i Piotr Gonera