Stosowanie świeżych ziół w kuchni niesie ze sobą mnóstwo korzyści. Dzięki nim wydobędziemy zupełnie inny smak potraw, niż w przypadku użycia ziół suszonych. Są łagodniejsze, a dzięki większej ilości olejków eterycznych bardziej aromatyczne.

Świeże zioła posiadają w swoim składzie witaminy z grupy B, witaminę C, beta-karoten, flawonidy i składniki mineralne. Dlatego ich działanie nie ogranicza się wyłącznie do wzbogacenia smaku i aromatu potraw, ale korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu. Świeże zioła wspomagają trawienie i przemianę materii, są więc sprzymierzeńcem wszystkich tych, którzy dbają o zdrowie, piękną sylwetkę i urodę.

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami na stosowanie świeżych ziół w kuchni. Mamy nadzieję, że będą one dla Państwa ciekawe i zainspirują Państwa do poszukiwania coraz to nowszych zastosowań we własnym zakresie.
.przepisy